‘Una mà de contes’
4.9 (98.33%) 24 votos

Cuentos de viajes, cuentos del mundo, cuentos de animales, de miedo, hechos con comida, con objetos cotidianos, cuentos de matemáticas, cuentos de besos…

Una mà de contes‘ te invita a adentrarte en el mundo del arte y la literatura, de la música y los medios audiovisuales, de la mano de los cuentos.

Ilustradores, pintores, diseñadores, dibujantes, cocineros, fotógrafos, actores, magos, guionistas, poetas y escritores, adaptadores, músicos… maestros, estudiantes, investigadores, escuelas, universidades, entidades culturales… padres y madres, niños y niñas, abuelos y abuelas y público en general… se dan la mano para disfrutar, a través de la televisión o participando a través de la web, con uno de los programas de televisión de Cataluña, más visto en todo el mundo: los Estados Unidos, Corea, Italia, los países Árabes, Francia, Israel, Brasil…

Los cuentos de ‘Una mà de contes’

Carolina i el tió

Per a la Carolina, la millor època de l’any eren les festes de Nadal. Li agradava escriure felicitacions, mentre esperava impacient que els seus pares la portessin al mercat de Santa Llúcia.

El dir de la gent

Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d’Educació dins d’una campanya de TVC per combatre l’assetjament escolar. Escoltar què ens diu la gent està bé. S’aprenen moltes coses, però hem d’anar amb compte. Un pagès i el seu fill van a la ciutat amb el seu cavall. Amoïnats per què dirà la gent, acaben fent coses que potser, a ells mateixos, els semblen estranyes. Sort del cavall, que els recorda qui són.

El naixement dels cavalls marins

El ninot de neu

El petit avet

Aquesta és la història d’un avet que, des que va néixer, esperava impacient que algú l’escollís per ser el seu arbre de Nadal. Un dia, el seu somni es va fer realitat. El van engalanar i es va estar al costat de la llar de foc tot el Nadal. Però un cop acabades les festes…

El rei burleta

Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d’Educació dins d’una campanya de TVC per combatre l’assetjament escolar. En aquest conte un rei burleta fa mofa de tothom. Qualsevol excusa li val per riure’s dels altres. Però un dia trobarà algú que li farà veure que està equivocat i llavors tot canviarà: ell mateix i el seu regne.

El soldadet de plom

Com cada any, la Margarida va rebre un regal del seu avi el dia del seu aniversari. Era una capseta guarnida amb un llaç que la nena va obrir impacientment.

El tresor de Keiken

En Fullaraca, un monstre molt tendre

Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d’Educació dins d’una campanya de TVC per combatre l’assetjament escolar. El respecte i la confiança són molt importats per poder conviure, però el jaguar d’aquesta història no pot evitar deixar-se emportar pels instints i aprofitar-se d’un petit conill. Un conill que potser és més petit que el jaguar, però no menys intel·ligent.

En Salvador i l’oca de nadal

Aquesta història transcorre a Fuà, ciutat famosa per les oques. Allà hi vivia en Salvador, un nen que estava fart de menjar sempre la mateixa sopa, perquè a casa seva no tenien diners per a res més. Per Nadal era l’única ocasió que canviaven l’àpat. Un Nadal, però, en Salvador va tenir una idea genial…

Filomena i Rumpelstinkin

La història del punt de la i

Quan està sola, a la lletra I li encanta fer festes, ajuntar gent d’allò més variada per divertir-se i sentir-se acompanyada: és tan prima!! A més, la lletra I no sempre ha tingut punt. Els seus amics li regalaran un barret per distingir-la de la lletra U quan surten juntes.

La Ventafocs

Quin Nadal!

Conte basat en l’obra del MNAC “Nens captaires”, finals del segle XVII, pintor desconegut.

Sol, solet

Tim i la banda

Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d’Educació dins d’una campanya de TVC per combatre l’assetjament escolar. En Tim vol pertànyer a la banda de músics. Li encanta la música. Però, no n’hi ha prou de voler-ho. La resta de companys el rebutgen perquè el Tim els fa perdre el ritme.

Si quieres ver más, visita la web de la serie.

Compartir en redes sociales....Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn